QUI SOM?

L’Escola Pia de Catalunya és una entitat conformada per dones i homes, laics i religiosos que compartim valors i actituds. Arrelada al nostre país, és integradora i compromesa amb el canvi social a partir dels valors de l’Evangeli. Les persones són el centre de la nostra acció, sobretot aquelles més vulnerables. L’educació, en especial d’infants i joves, és la nostra raó de ser, entenent aquest procés com una acció desvetlladora de les seves capacitats.

LA NOSTRA VISIÓ

LA NOSTRA HISTÒRIA

Josep Calassanç inicià a la tardor de 1597 l’Escola Pia a la sagristia de Santa Dorotea, del barri del Trastevere, a Roma. Volia una escola gratuïta, per a tots, que preparés els nois per a afrontar el món del treball amb competència i llibertat. L’Orde es va estendre aviat per Itàlia, per l’Imperi Germànic i cinc escolapis napolitans aconseguiren fundar una escola a Moià el 1683.

Les escoles eren municipals, gratuïtes i amb preferència per les primeres lletres i l’aritmètica pràctica o comercial; però també s’ensenyava el llatí i la retòrica.

Llegir més

ELS NOSTRES VALORS

  • Innovació

  • Qualitat

  • Inclusió i Acompanyament

  • Transformació

Escola Pia de Catalunya

ON SOM?

A través dels nostres projectes, parròquies i comunitats estem presents a diferents pobles i ciutats de Catalunya i la Baixa Califòrnia.