El públic ja pot votar als finalistes de la Mostra Audiovisual Josep Maixenchs 2022 fins el dia 10 de maig en aquest enllaç. El 16 de maig s’anunciaran els guanyadors durant el certamen que tindrà lloc a la Filmoteca de Catalunya.

Els projectes rebuts han estat preseleccionats per un equip dels serveis centrals de l’Escola Pia de Catalunya. Aquest equip ha escollit els 4 o 5 projectes més destacats en cada categoria en base als criteris audiovisuals i mirada d’acció social.

MODALITATS
1. REPORTATGE O DOCUMENTAL

CARACTERÍSTIQUES: Ha de reflectir aspectes socials de l’entorn dels artistes i, alhora, han de ser d’ interès local i social. Ha de seguir la lògica estructural del text narratiu. És

2. CURTMETRATGE DE FICCIÓ

CARACTERÍSTIQUES: Ha de tractar temes socials i plantejar conflictes de la nostra societat. La imaginació és l’únic límit. Ha de seguir la lògica del relat narratiu (plantejament, nus i desenllaç).

3. VIDEOART

CARACTERÍSTIQUES: Es tracta de produir un vídeo d’un màxim d’un minut per expressar qualsevol idea o sentiment que reflecteixi un conflicte social. El tractament ha de ser creatiu. L’ únic condicionant és la durada.

4. ESPOT PUBLICITARI
CARACTERÍSTIQUES: Ha d’incorporar una temàtica d’ interès social amb la finalitat de sensibilitzar sobre la qüestió o cridar a l’acció al públic a millorar la situació. Ha d’utilitzar els codis i recursos publicitaris.
PREMI JURAT

Els treballs guanyadors del premi del jurat de cada categoria rebran una beca per participar en un curs de Summer School ESCAC.

  • Si el projecte és d’una sola persona rebrà una beca.

  • Si el projecte és d’un equip, rebran com a màxim dues beques individuals.

En cas que, per la raó que sigui, els guanyadors d’una categoria renunciessin a la seva beca, la Comissió organitzadora procediria a entregar-la al finalista amb més vots.

PREMI PÚBLIC

Viatge al Festival de Cinema de San Sebastià. Dues places per equip guanyador.

Assistència a la projecció de tres pel·lícules, exposicions del festival i rodes de premsa segons disponibilitat. Allotjament i transport també inclòs.

Vídeo del Premi de la Mostra Audiovisual 2021