“Quan un és Escola Pia, ho és sempre.” Guillem Piñeiro

Són un grup d’amics nascut als passadissos de l’Escola Pia Sant Antoni. Anys després, es van retrobar com a rivals en un 3X3 de bàsquet a la seva escola… i va començar la festa, que dura fins avui en què, a més, són el grup que dona vida a Plantel TV. En Miki, el Sergi, l’Alex, l’Alvaro, el Guillem, el Nico, l’Adrià i la Carla viuen moments diferents a nivell d’estudis o laboral però es retroben a la pista per retransmetre de manera divertida els partits d’EPSA a través de twits. Això és només el principi…

Si us dic, “Escola Pia” què és el primer que us ve al cap? 

Nicolás Suñé: En el primer que penso és en la meva infància i adolescència. He crescut a l’Escola Pia Sant Antoni, i puc dir que m’he sentit com a casa. Les meves amistats i cercles més propers surten de l’Escola. Són vincles molt forts que em segueixen acompanyant. Estic molt agraït, tot el que puc dir de l’escola és bonic. 

Guillem Piñeiro: A Sant Antoni és on he trobat el meu grup d’amics que encara es conserva i és un orgull poder seguir creixent junts. Quan penso en l’escola, recordo l’acompanyament que he tingut sempre, i en com he crescut entre aquelles parets. Em fa sentir felicitat i satisfacció. A més, puc dir amb orgull que la meva escola té un lligam molt fort amb el barri on està situada. Això ens dona un gran sentiment de pertinença. Quan un és Escola Pia, ho és sempre. 

Quina ha estat la vostra vinculació amb l’escola? Quina vinculació teniu a dia d’avui?

Carla Ros: Guardo molts records de la meva etapa com alumna, però ara com alumni continuo tenint un gran contacte. És on em segueixo formant professionalment i personalment ja que entreno un equip de bàsquet. A més, crec molt en els valors que aporta l’escola i m’agrada transmetre’ls als nens del meu equip. 

Alvaro Ros: Un cop vaig acabar els meus estudis a segon de batxillerat, per circumstàncies diverses, em vaig desvincular. Tot i que és el lloc on he crescut i he fet el meu grup d’amics, no vaig tornar a anar per l’escola. Ara, gràcies a un projecte que ha nascut entre antics alumnes de Sant Antoni, he recuperat el vincle amb el lloc on hi passava tantes hores al dia. 

Són molts anys entre aquestes parets, m’explicarieu alguna anécdota o record que encara que hagi passat molt de temps, continueu tenint present? 

Guillem Piñeiro: És tota una vida dins l’escola. Recordo que de petits érem una mica entremaliats. Havíem arribat a desendollar el cable de l’ordinador que connectava amb el projector perquè el professor es pensés que no funcionava. Fins i tot, altres dies apagàvem la pantalla del projector a través del móbil, fent veure que no havíem estat nosaltres! 

Miki: Jo personalment recordo un dia en concret. Era a final de curs, a la celebració de la Diada d’esports que organitza l’escola com a cloenda. Ens ho vam passar molt bé i vaig marxar cap a casa. Fins aquí res fora del comú. El més divertit va ser quan al dia següent, el meu pare va tenir una reunió amb la tutora i el van informar que jo havia estat aquella nit mentre es celebrava la diada al terrat de l’escola. Un lloc on no estava permès d’anar-hi. Em van confondre! Encara me’n recordo de com de sorprès em vaig quedar en aquell moment.

Un cop acabada l’etapa escolar, què va ser de vosaltres? Què esteu estudiant, etc… 

Miki: Després de l’ESO he fet un PFI a l’Escola Pia. Ara estic a STUCOM fent un cicle de Màrketing i publicitat. 

Sergi: Batxi tecnològic. Fins fa poc cursava Enginyeria. 

Àlex Vallejo: cicle superior de Comunicació Audiovisual. 

Alvaro: grau superior de Condicionament Físic, a l’Institut de l’Esport de Barcelona. 

Guillem: Comunicació Audiovisual UPF 

Nico: Economia UB. 

Adrià Parra: Grau superior de condicionament físic. 

Carla Ros: Batxi humanístic i he acabat Publicitat i Relacions Públiques. I ara començo màster de disseny, il·lustració i animació. 

Què és i com neix el Plantel TV? 

No podem respondre què és el Plantel, perquè nosaltres encara no sabem ben bé com definir-lo. És un sentiment, ho has de viure. És tot el que comporta i tot el que despertem a la gent que ens veu i ho viu amb nosaltres. El projecte del Plantel neix en un 3×3 que es va organitzar a l’escola. Abans d’això, però, sempre havíem fet la broma entre nosaltres de comentar partits. Durant aquell 3×3 ens ho vam passar molt bé jugant entre nosaltres. Érem dos equips, rivals a pista però fora érem molt amics. Vam veure l’horari que ens tocava jugar entre nosaltres i vam començar a crear bombo dient que seria un gran partit. Vam cridar molt l’atenció i va venir a veure’ns molta gent. D’un partit sense gairebé importància, vam fer-ne tot un esdeveniment. A partir d’aquell moment ens vam seure i ens vam plantejar de veritat començar el projecte. Ens agradava i havíem vist que d’alguna manera o altra sabíem motivar l’afició. Recordem encara que la primera idea que teníem era que la mediateca de l’escola es convertís en el nostre plató per poder comentar tota la temporada de partits d’EPSA. 

Qui forma part de l’equip del Plantel TV?

Quan vam començar érem un grup d’amics de tota la vida. Ens vam conèixer tots a Sant Antoni i aquest és un dels nostres grans vincles. Ara hem crescut i som més integrants en el projecte. Som tretze persones. El Guillem Piñeiro i l’Àlex Vallejo que s’encarreguen de la realització, ja que dominen tot el tema de l’audiovisual. El Miquel, que és una persona amb molta làbia davant de càmera, és el narrador principal. El Nico? l’acompanya. L’Alvaro fa de big data i porta les estadístiques en directe. La Carla, la germana de l’Alvaro, juntament amb el Sergi Morcillo, són els dos comentaristes a peu de camp. Com a regidor i portant el marcador en directe tenim l’Adrià. A més, també s’encarrega de buscar jugadors per entrevistar i facilitar així la feina als narradors. També comptem amb l’Aleix Surroca, el Marcel, el Marc Lazaro, el Jeremy i el Pau Llusà  etc…  Les noves incorporacions també han estat o són alumnes de la nostra escola. 

Creieu que l’escola ha apostat pel vostre projecte? Us heu sentit amb el seu suport?

En tot moment. Ens hem sentit molt animats per l’escola però sobretot per la Sere i el David Magrí. Quan vam tenir la idea, el primer que vam fer és comunicar-l’hi a la Serena. Li va encantar la idea i va confiar en nosaltres. Una de les coses bones que té l’Escola Pia Sant Antoni és que ens han acompanyat des del primer moment. També el David Magrí va apostar per nosaltres i ens va donar un gran cop de mà. A més, la Serena va ser qui va comentar el projecte amb el torneig de la Copa Colegial de Barcelona. A l’organització els va agradar la idea i també van apostar per nosaltres.

El primer partit que vam retransmetre va ser a Sant Antoni. Ens van facilitar espais i fins i tot ens van muntar una tarima. Ens sentim molt afortunats de tenir aquella gran oportunitat. Va ser tot molt amateur però va sortir molt bé. Hi havia més de 100 persones al camp, la majoria gent de l’escola que va venir a donar-nos suport. 

Ara, gràcies a tot l’impuls que vam tenir a la nostra escola, l’organització de la Copa Colegial ha seguit confiant en nosaltres i també ens ajuda a tirar endavant el projecte. Fins i tot, hi ha equips que ens han contractat per retransmetre el seu partit. Ens comencem a moure per diferents escoles i a tenir un ressò. Vivim un somni fet realitat. 

 Com és, l’experiència amb la gent de la Copa Colegial?

L’organització del torneig de la Copa Colegial ens va obrir les portes i va fer una inversió important pel nostre projecte. Ens han donat confiança i ens han fet costat en tot moment. Sempre diem que ha estat la porta d’obertura, un punt d’inflexió que ens ha ajudat a créixer i sobretot a donar-nos a conèixer. Gràcies a la nostre escola el Plantel TV té vida però ha estat de la mà de la Copa Colegial que hem sortit a veure altres realitats. Estem coneixent altres escoles i generant una gran afició que ens fa sentir que el que fem val la pena. Però també som conscients que treballar amb escoles no és fàcil, ja que cadascuna s’identifica amb una imatge i uns valors que volen seguir transmetent. I això, també és feina nostra a l’hora de retransmetre els partits. La Copa Colegial en ha servit per obrir-nos camí, a partir d’ara volem evolucionar. 

I per últim, com imagineu el Plantel TV en un futur?

Pensem que és un projecte que pot arribar lluny. És una idea en la qual creiem molt i veure com pel poc temps que portem estem tenint un gran creixement ens dóna energia per continuar endavant. Moltes vegades des de dins no arribem a veure la grandesa del projecte, però sabem que està sent exponencial. És veritat que no podem dir què passarà amb el Plantel TV d’aquí a tres mesos, però sí confiem que arribarà lluny. Els nostres somnis són que el Plantel TV entri com a equip en un canal de televisió, que arribem a retransmetre algun dia una lliga professional com la NBA, o fins i tot, que un projecte entre amics es converteixi en una feina professional. 

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]